15-4-2008
pagina 1 van 10 Volgende

IMG_8982 IMG_8983 IMG_8984 IMG_8985
IMG_8986 IMG_8988 IMG_8990 IMG_8991
IMG_8992 IMG_8994 IMG_8995 IMG_8997

3e Openwedstrijd ren HRTC DOK

In de A klasse bleef het lang rustig, wel enige speldenprikjes maar het spel was nog niet op de wagen.  Wel was John Deutekom veel van voren te zien en ook Tim Lemmers liet zich niet onbetuigd. Half koers kwam er een groepje met  Merijn Bakker, Thijs Boogaards, John v d Water, Yvar Koopman en Raymond Bakker aan de leiding maar zij werden na een paar ronden
weer opgeslokt door het jagende peloton. De wedstrijd werd 5 ronden voor het eind beslist toen Marcel de Koning en John v d Water een gaatje wisten  te slaan. Tim Lemmers reageerde alert en wist zich knap bij hen te voegen. Deze drie renners namen een beslissende voorsprong. Het lot was Marcel de Koning weer niet goed gezind, ook deze keer kreeg hij in de laatste ronde een lekke band en kreeg hierdoor geen loon naar werken. De sprint om de eerste plek werd gewonnen door John v d Water die in goede vorm verkeerd. Met als goede tweede Tim Lemmers. De sprint voor de derde plek ging naar Peter Bos.

Uitslag:

 1. John v d Water
 2. Tim Lemmers
 3. Peter Bos
 4. Jasper Kor
 5. Gerben Suyk
 6. Raymond Bakker
 7. Merijn Bakker
 8. Bob Maas
 9. Ruud Verdoes
 10. Yvar Koopman
 11. John Deutekom
 12. Ed Scholte
 13. Jos v Dorp 
 14. Thijs Boogaards
 15. Gé Bakkum
 16. Marcel de Koning (pechvogel)

In de B klasse was er veel strijd te zien, het peloton brak al snel en een groep van 10 renners wist vooruit te komen, zij hielden lang stand maar werden half koers weer ingelopen.
Daarna bleef het even rustig maar weer sloeg de vlam in de pan en wist weer een grote groep zich los te maken uit het peloton met als animators Kees Zuurbier en René v d Woude maar ook de andere werkten goed mee. Deze keer wisten zij wel vooruit te blijven. Het was Tim Post die een dappere poging waagde, hij wist drie ronden vooruit te blijven maar toen was de kaars leeg en viel hij weer terug in de groep achtervolgers. Een beslissende eindsprint met deze grote groep renners moest de beslissing brengen, hierin was Rick van Breda de snelste voor Thomas v d Laar de winnaar van vorig week en op de derde stek Steven de Wit.

 1. Rick van Breda
 2. Thomas v d Laar
 3. Steven de Wit
 4. Kees Zuurbier
 5. Abel v Oossanen
 6. Rolf Drenthe
 7. Rob Stam
 8. Hans Hofstra
 9. René v d Woude
 10. Dirk Londema
 11. Tim Post
 12. Klaas Friscus
 13. Mark Smit
 14. Arnold de Boer
 15. Jack de Wit
 16. Rob v d Kruk

De C klassers wisten zich goed te handhaven in de B klasse maar moesten na 20 ronden afsprinten. Ze gingen een ronde te vroeg aan maar dat is een kwestie van opletten. Thijs Zuurbier leek de beste papieren te hebben maar Mitchel Eckhart bleek over de snelste benen te beschikken. Zodat hier de uitslag was 1e Mitchel Eckhart, 2e Thijs Zuurbier en op de derde plek Sven Broeckaart.

 1. Mitchel Eckhardt
 2. Thijs Zuurbier
 3. Sven Broeckaart