24-6-2008
pagina 1 van 6 Volgende

IMG_2138 IMG_2141 IMG_2145 IMG_2146
IMG_2148 IMG_2149 IMG_2153 IMG_2155
IMG_2156 IMG_2157 IMG_2158 IMG_2159

10e Openwedstrijd ren afdeling

De opkomst in deze laatste rit voor de vakantie was vrij matig. Hierdoor werd er besloten dat de drie klassen gelijk van start gingen.
In de A klasse was het Arjan de Heer die een klein plaagstootje plaatste maar meer zat er ook niet in. Abel van Oossanen ging in de B klasse alleen op avontuur en kreeg na enkele ronden gezelschap van René v d Woude . Zij wisten samen nog even voor te blijven maar werden uiteindelijk toch terug gepakt. Halfweg koers kwam er een kopgroepje van zes renner tot stand. Met de A klassers Marcel de Koning, Arjan de Heer, Tim Lemmers en Sonny Agema en twee C klassers Mitchel Eckhardt en Sven Broekaart die knap in het spoor bleven bij deze grote jongens. Sonny Agema die een vrij licht verzet had staan kon het tempo niet meer volgen en moest afhaken, hij viel terug in de achtervolgende groep die nog bestond uit vijf renners. Op kop was Marcel de Koning inmiddels weg gesprongen en had een klein gaatje geslagen. C klasser  Mitchel Eckhart liet een knap staaltje fietsen zien door in een hoog tempo naar hem toe te rijden. Hierdoor wist hij ook de winst in zijn klasse naar zich toe te trekken. Door het hoge tempo van  Marcel de Koning en Arjan de Heer wisten zij de groep b klassers op een ronde te rijden. Van deze gelegenheid maakte René v d Woude gebruik om bij hen aan te pikken en zo de koppositie in zijn klasse te nemen, hier kwam weinig verandering in, zodat René v d Woude de winst wist te pakken voor Jan van Regenmortel die het sprintje van het groepje won.
De overwinning in de A klasse ging naar Marcel de Koning  die met een banddikte Arjan de Heer naar de tweede plek verwees

Uitslagen:
A klasse

 1. Marcel de Koning
 2. Arjan de Heer
 3. Tim Lemmers

B klasse

 1. René v d Woude
 2. Jan v Regenmortel
 3. Mark Smit
 4. Hans Hofstra
 5. Yrik Quax
 6. Abel v Oossanen

C klasse

 1. Mitchel Eckhart
 2. Sven Broekaart
 3. Erwin Bekkers
 4. Laura v Regenmortel

Nico Looy